Trouw: Vloggen voor de volgelingen

“Nu vlogs zo populair zijn, maken ook religieuze en spirituele figuren er gebruik van.” Zo opent het artikel dat de Trouw op maandag 15 april 2019 publiceerde in hun krant. In dit artikel geven ze een greep uit het Nederlandse aanbod van YouTube-kanalen omtrent boeddhisme, de islam, het christendom, het jodendom en het hindoeïsme. Als voorbeeld van Christelijke YouTube-kanalen werd vertelt over het YouTube-kanaal van Stronglife:

Christelijke jongeren de weg wijzen bij geloofsvragen – “In deze video beantwoorden we een vraag over het nemen van een tatoeage!” Een enthousiaste jonge man spreekt de kijker met veel handgebaren toe. Hij staat voor een houten muur, op de achtergrond is een mandarijnenboompje te zien. Flitsend gemonteerd schakelt het beeld van relevante bijbelpassages terug naar Jeroen voor ’t Hekke (35). Hij beantwoordt in deze video een vraag van een volger in de rubriek #geloofsvragen. Of je van God een tatoeage mag? Dat blijkt niet helemaal uit de Bijbel op te maken. Lachend wijst hij in de camera: “Maar wat eigenlijk het belangrijkst is: wat denken je ouders ervan!”

– Citaat uit artikel Trouw “Vloggen voor de volgelingen”

In het artikel wordt onder andere vertelt over onze verschillende video series zoals #leesjebijbel en weareDiamonds. Van de laatste serie wordt er citaat gegeven uit de video over Beauty en Fashion:

“Uitdagende kleding? Kom op! Je wilt toch niet dat iedere man die kijkt seksuele fantasieën over je gaat hebben? Ieuw!”

– Citaat uit weareDiamonds video Beauty en fashion

Het hele artikel kan je lezen via de website van Trouw: Zo bereiken deze vijf Nederlandse relivloggers hun volgelingen

Stronglife webshop

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series